120 души имунизираниха срещу ковид лични лекари в Карлово, ваксините не стигат

Автор: Plovdiv Now 9234
120 души имунизираниха срещу ковид лични лекари в Карлово, ваксините не стигат

Временната комисия, която следи ковид ситуацията на територията на община Карлово, проведе ново заседание.

Управителят на болницата съобщи, че до 24 февруари хоспитализираните заразени с коронавирус са 65, а от началото на настоящия месец до 23 февруари през ковид кабинета са преминали общо 120 пациенти. Той допълни, че у нас в момента най-разпространен е британският щам на вируса. 

В Медицински център 1 продължава имунизирането по график желаещите от първа и втора линия. До момента 184 души от тях са ваксинирани. Втора доза е поставена на 30 от тях, информира управителят на Центъра д-р Атанас Юнаков и допълни, че манипулациите ще продължат, докато има ваксини. В момента в Медицинския център има още 67 дози, при двойно повече желаещи да се ваксинират. Предстои имунизация на членовете на секционните избирателни комисии.

Четиримата общопрактукуващи лекари, които на 23 и 24 февруари имунизираха желаещи свои пациенти, са ваксинирали 120 души, съобщи д-р Стоянка Делевска.

Всички медици, участвали в заседанието, бяха единодушни, че не са констатирали алергични реакции след поставяне и на двата вида ваксина.

Има недостатъчно снабдяване с ваксини – проблем, който не може да бъде разрешен от местната власт, коментира кметът д-р Емил Кабаиванов. Той още веднъж препоръча на желаещите да бъдат имунизирани, да се запишат при своите лични лекари и да получат обратна информация за ден и час за манипулацията. Които нямат общопрактикуващ лекар, трябва да се обадят в болницата. В лечебното заведение е създадена организация и записването се прави на телефони 0335/ 90-803; 0335/ 90-804 и 0335/ 90-826, всеки работен ден от 9:00ч. до 16:00 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина