Сашо Илиев ще лежи в затвора за нападението в обществената баня на Песнопой

Автор: Plovdiv Now 31654
Сашо Илиев ще лежи в затвора за нападението в обществената баня на Песнопой

Автор: Наталия Грозева

Отмениха условната присъда на Сашо Илиев за нападението в обществената баня на Песнопой.  В мотивите за решението си за връщане на делото за ново разглеждане магистратите са посочили, че Районният съд е направил нарушения.

Днес Илиев отново се изправи пред съда, като получи присъда за действията си. Той призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, за което получи 2 години присъда и изплащане на  70 хиляди лева обезщетение за пострадалия  експолицай Иван Генчев, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че Сашо е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на бившия следовател. Побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни 2020 година. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар. Той бил толкова силен, че пострадалият е ослепен. 

По време на заседанието в залата бе и пострадалият  – Иван Генчев. Той, чрез представителя си, предяви граждански иск за причинените му увреждания и имуществени вреди в размер на 100 хиляди лева.За ефективна присъда настоя адвоката на пострадалия и прокурорът по делото.

Според адвокат Давчев, който е защитник на Сашо Илиев, сумата от 100 хиляди е прекомерна, защото клиентът му е от многодетно семейство и се грижи за братята си поради причината, че родителите са му болни и това би го затруднило. Също така Давчев изиска от съда условна присъда за обвиняемия.

В крайна сметка магистратите от Районен съд уважиха исканията на държавното обвинение и дадоха присъда на обвиняемият от 2 лишаване от свобода и обезщететние.Решението на Районен съд не е окончателно, а подлежи на протест и обжалване.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина