Пуснаха под гаранция Любомир, обвинен в убийството на жена си в Бегово, после го върнаха в ареста

Автор: Plovdiv Now 18525
Пуснаха под гаранция Любомир, обвинен в убийството на жена си в Бегово, после го върнаха в ареста

20-годишният Любомир Петров, обвинен в жестокото убийство на  21-годишната Красимира Куковска от село Бегово, е бил освободен от ареста срещу парична гаранция. Преди седмица магистратите от Окръжен съд са му изменили мярката за неотклонение от „задържане под стража” в парична гаранция от 80 хиляди лева, предаде trafficnews.bg.

Днес обаче, след протест от страна на прокуратурата Любомир е върнат обратно в ареста.

Апелативните магистрати прецениха, че с оглед на повдигнатото на Петров обвинение за умишлено убийство, при условията на домашно насилие, обоснованото предположение за авторство на престъплението не е разколебано.

Според съда все още съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“. Съдът отбеляза, че няма пречка впоследствие в зависимост от събраните по делото доказателства да се постави отново въпроса за мярката за неотклонение.

За умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че Красимира  бе открита мъртва в село Бегово на 11 септември. Съпругът на 21- годишната майка - Любомир Петров бе задържан на 18 септември. Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. Семейството е имало две невръстни деца. Красимира и Любомир живеели заедно от няколко години, но напоследък отношенията между двамата били изострени. Според близки на двойката седмица преди трагедията, двамата се били разделили. 

В последствие спрямо Любомир бе повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост. Сега обаче са налице нови доказателства, че 20-годишният мъж хладнокръвно и умишлено е убил майката на децата му. Той е привлечен по нови обвинения, а именно за престъпление по член 116 от НК. Оказва се, че според разследващите се касае за жестокост при отнемане на живота на жената, тъй като има доказателства за системно домашно насили от страна на 20-годишния мъж към половинката му.

Оказва се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той е избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира.

Прегледани били видео камерите в съседство на имота на майката с две деца. На кадрите се виждат действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход. Припомняме, че седмица преди инцидента Любомир е бил изгонен от дома на Красимира. Последната била заключила вратата, а ключа оставен в бравата.

Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112. 

Нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля.

Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже относно съпричастността му към убийството на Красимира.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина