Пуснаха под домашен арест Любомир, обвинен за убийството на жена си в Бегово

Автор: Plovdiv Now 11115
Пуснаха под домашен арест Любомир, обвинен за убийството на жена си в Бегово

Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната си съпруга Красимира Куковска, е пуснат под домашен арест.

Днес Петров, който е обвинен за жестокото престъпление, се изправи пред Апелативен съд-Пловдив. Магистратите решиха да изменят мярката му за неотклонение „задържане под стража” в „домашен арест”, като ще се контролира чрез електронна гривна.

Според Апелативният съд основания за изменение на мярката за неотклонение са налице. Обвиняемият е прекарал година и десет месеца зад решетките, а срокът се доближава до максимално възможния за задържане в тази фаза на процеса, в която делото отново понастоящем се намира. 

Второ, свидетелите, уличаващи, макар и по косвен път обвиняемия, вече са разпитвани множество пъти, включително и пред съда.  Поради това, дори и да се направи опит тези лица да се мотивират да се отрекат от показанията си, тези опити принципно са обречени на неуспех. Поради това окръжният съд неправилно е обосновал продължаващо задържане на обвиняемия с опасността от въздействие върху тези свидетели, смятат апелативните съдии. 

На трето място делото ще бъде върнато на държавното обвинение, тъй като прокурорът е действал така, че да внесе съмнение в своята безпристрастност, твърдят съдиите. Това налага да се преповторят значителен брой от извършените процесуално – следствени действия, което неминуемо е свързано с продължаване на разследването в един продължителен период от време.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина