Прокуратурата погна друсан мъж и пияна жена, катастрофирали край Калояново

Автор: Plovdiv Now 16777
Прокуратурата погна друсан мъж и пияна жена, катастрофирали край Калояново

Прокуратурата се зае с двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества.

И двамата са хванати в ранните часове на 15 декември 2021 г., когато са предизвикали пътнотранспортни произшествия край Калояново.

В около 2,30 часа вчера, край село Долна Махала, лек автомобил, марка „Мазда“, управляван от П.П., на 25 години, неправоспособен водач на МПС, е излязъл извън пътното платно и се е блъснал в електрически стълб. При удара е пострадала 21-годишна пътничка в автомобила. Тя е настанена в болница без опасност за живота. При извършен тест с техническо средство е било установено, че водачът е шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Според първоначалните данни причината за катастрофата е шофиране с несъобразена скорост.

Отново вчера, в около 4,30 часа, близо до разклона за село Дълго поле, лек автомобил, марка „Ауди А4“, управляван от 34-годишната С.П., е напуснал пътното платно при движение с несъобразена скорост. Пострадала е водачката на колата, която е настанена в болница без опасност за живота. Полицейските служители са извършили тест с техническо средство и е установено, че С.П. е шофирала след употреба на алкохол. Тестът е отчел 1,33 промила алкохол в кръвта й.

На двамата шофьори предстои да бъдат повдигнати обвинения от Районна прокуратура в Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина