Кметът на Калояново за дрогата и присъдата: Добре планиран сценарии и грешен адвокатски съвет

Автор: Ива Модова 11668
Кметът на Калояново за дрогата и присъдата: Добре планиран сценарии и грешен адвокатски съвет

Добре планиран сценарии и грешен адвокатски съвет. Така кметът на Калояново описа присъдата си за шофиране под влияние на кокаин. Припомняме, че Георгиев сам подписа споразумението с Районен съд и получи 8 месеца "лишаване от свобода" и 400 лв. глоба. Наказанието бе отложено с тригодишен изпитателен срок. 

Георги Георгиев се изправи днес пред Апелативен съд. Той заведе искане до Апелативен съд за възобновяване на делото срещу него, съобщава trafficnews.bg.

Днес Георги Георгиев пристигна в съда, като сам и без адвокат застана пред магистратите. Той  представи мотивите си за възобновяване на делото, като заяви, че са били нарушени правата му и в съдебното заседание в Районен съд са допуснати процесуални грешки.  

Не на такова мнение бе прокурор Делчева. От държавното обвинение описаха искането на Георгиев като неоснователно.

„Споразумението не противоречи на закона и морала. В заседанието в Районен съд са представени писмени доказателства, според които Георги Георгиев е отказал да се подложи на кръвен тест и същите доказателства са били приети от подсъдимия. Що се касае за липсата на мотиви, то при сключване на споразумения, страните не са длъжни да посочат такива”, заяви прокурор Делчева.

Каква ще е съдбата на кмета на Калояново ще разберем след изтичането на законовия срок за произнасяне на Апелативен съд.

Кметът на Калояново Георги Георгиев разказа след заседанието, че е станал жертва на недоброжелатели, както и на собствения си адвокат.

„Сключих споразумението с прокуратурата, но бях подведен от адвоката ми. Не бях се сблъсквал с подобни неща и съдебни процеси. Защитникът ми каза, че всичко ще е наред само да подпиша. Обещаха ми, че така ще остана кмет”, каза пред съдебната зала Георгиев.

Той смята, че е жертва на манипулация, тъй като има информация още от 2016 година опоненти искат да го злепоставят.

„В денят, в който ме арестуваха, знаех, че ме следят. Още сутринта покрай дома ми мина джипа на полицията. Отидох на работа, взех служебната кола и тръгнах по задачи. На връщане към Калояново, на прелеза ми се обадиха, за да ми кажат за „клопката”. Не след дълго ме спряха, взеха документите и повикаха КАТ. Още с идването си, униформените ми носеха два фиша, както и готово попълнен протокол. Знаех, че съм жертва на манипулация и затова не дадох кръв и урина. Има много съмнителни действия от страна на полицията и затова искам нов процес, за да ги докажа в съдебна зала”, допълни Георгиев.

Той е категоричен, че не употребява наркотици.

Арестът на кмета на Калояново стана на 10 ноември, около 15:00 часа. Полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобила на кмета на населеното място. На водача е бил извършен тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за употреба на кокаин.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина