Бочката от Калояновско получи с присъда: Осъзнавам какво съм извършил – нещо непростимо!

Автор: Ива Модова 7194
Бочката от Калояновско получи с присъда: Осъзнавам какво съм извършил – нещо непростимо!

„Осъзнавам какво съм извършил – нещо непростимо. Моля за снизхождение, съжалявам”. Това бяха единствените думи на Богоя Богоев – Бочката пред съда. Той призна всички факти и обстоятелства и делото премина по съкратената процедура. Днес Бочката получи и присъда по повдигнатото му обвинение в опит за убийство.

51-годишния Богоя Богоев от пловдивското село Ръжево се сдоби с обвинения за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса Горнишка и нейният приятел 60-годишния Лазар Лазаров. Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя, известен сред местните като Бочката.

Преди минути Окръжен съд го призна за виновен и му наложи присъда в размер на 12 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

По време за пледоарията си, прокуратурата посочи, че Богоев е с чисто съдебно минало, както и факта, че има признаване на вината. Именно поради това от държавното обвинение поискаха присъда в рамките на средния минимум. За доживотен затвор обаче пледираше представителят на двамата пострадали – Росица и Лазар. Адвокат Илиев поиска най-тежкото наказание, като описа само с една дума Бочката – „убиец”.

„Той е един убиец. Опитът му е останал недовършен, само защото Лазаров е рискувал живота си, за да спаси този на Росица. Клиентът ми едва не е загинал, тъй като раната му е била на милиметри от артерия. И двамата пострадали са били с опасност за живота. Богоев е бил подготвен, имал е нож от кухнята. Съзнавал е какво иска да направи и го е направил с умисъл”, заяви в съдебна зала адвокат Илиев.

Пострадалата Горнишка едва сдържаше сълзите си в залата. Когато съдия Захова й даде думата, жената се разплака и промълви „Искам най-строгото наказание”. Подобно становище изрази и Лазар.

Без да изпада в подробности, защитата представи само няколко факта, които по думите на адвокат Марковски са смекчаващи вината обстоятелства.

„Богоя Богоев не е осъждан, няма криминални регистрации. Работел е до задържането си. Съжалява и осъзнава какво е извършил. Свидетелите по делото са дали добри характеристични данни за него. Ще поискаме минимална присъда”, заяви в залата адвокатът на Бочката.

Припомняме, че днес за пръв път Богоев се изправи пред съда. По време на разпоредителното заседание той призна вина и поиска делото да се гледа веднага. В залата бяха и наръганите Росица Горнишка и Лазар Лазаров. Те поискаха обезщетения от 110 и 70 хиляди лева, но председателят на съда не прие молбите им. Пострадалите обаче бяха конституирани като частни обвинители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина