Боб с наденица на шеф Токев и песните на Деси Добрева събраха хиляди гости на събора в Житница

Автор: Plovdiv Now 7973
Боб с наденица на шеф Токев и песните на Деси Добрева събраха хиляди гости на събора в Житница

Селата Житница, община Калояново, и Смилян, община Смолян, отбелязаха първия празник на боба с наденицата. Домакин беше Житница, а организатор на събитието - Конна база „Тракиец“. Поводът е побратимяването на двете села, което стана факт на 15 юли тази година. 

„Побратимяването, освен, че ни свързва с наденицата и боба, освен че ни събира на една маса, то ни обединява и в икономически, духовен и културен аспект“, каза кметът на селото - домакин Цецка Йотова.

„Нека да се събираме и да си помагаме, по този начин смятам,че може би ще провокираме и други села да последват нашия пример“, заяви пък кметът на Смилян Чавдар  Червенков. Той поднесе няколко подаръка – цвете, поднос със ястия, включващи всеизвестния смилянски боб, както и табла с много различни по цвят фасулчета, заедно с вилица и лъжица – единият прибор за фасула, а другият за наденицата.

Празникът продължи с приготвяне на фасул с наденица от главния готвач и жури на българското кулинарно предаване „Мастършеф“ Андре Токев.

След като похапнаха, гостите на събора се отправиха към една от множеството сцени, където се насладиха на танците и песните на клубовете за народни танци на домакините и гостите от Смилян.

Доброто настроение беше допълнено и от даровитата певица Деси Добрева и нейната група „Лудо Младо бенд“. Те изпълниха някои добре познати български народни и патриотични песни, както и стари шлагери с нов аранжимент.

Публиката, събрала се пред сцената, изви кръшни български хора и запя редом в певицата, която на свой ред слезе сред хората и заигра заедно с тях. Гостите на празника се посмяха на шегите на водещия Георги Мамалев. 

Източник: ПБ Новинар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина