Бъдеще за децата и по-добра България - за това гласуваха на Великден жителите на Калояново

Автор: Plovdiv Now 10792
Бъдеще за децата и по-добра България - за това гласуваха на Великден жителите на Калояново

Бъдеще за децата и по-добра България - за това гласуваха жителите на Калояново днес. Фактът, че около една трета от жителите на общината отбелязват Великден, не попречи на тези, които искат да упражнят правото си на глас, да отидат до урните.

По данни на РИК, актуални към 12:30 часа, избирателната активност в 20-те секции на общината е била 17.18%, което я поставя на десето място в областта. Около час по-късно обаче се наблюдаваше засилена избирателна активност, а в секцията "рекордьор" тя бе достигнала 30%. Вотът преминава при спазване на всички мерки за безопасност.

Повечето от избирателите заложиха на "традиционната" хартиена бюлетина и не скриха, че не са запознати как да боравят с машините. Проблеми с устройствата е имало по-рано днес, но те са се дължали именно на невъзможността на гражданите да боравят с тях, коментирата от секциите. 

Промяна във всякаква насока - както за образование така и за работа. Просперитет и икономически растеж. По-щастливи и доволни от живота си хора и бъдеще за младите - така могат да се обобщят нагласите на избирателите, които застанаха пред камерата на TrafficNews.bg. Впечатление направи обаче, че младите хора, които посетиха секциите в ОУ "Иван Вазов", не бяха много.

Жителите на Калояново смятат, че днешният празник не е пречка за провеждането на изборите. 

"Не е редно, но все пак не е пречка", смята един от гласоподавателите. 

"Нека гледат на днешния ден като на двоен празник", отправи послание към католиците в селото местна жителка. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина