Ангели за България “кацнаха“ в домовете на 151 семейства от Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 5913
Ангели за България “кацнаха“ в домовете на 151 семейства от Пловдивско
Българи, живеещи в чужбина, организираха мащабна кампания в помощ на нуждаещи се семейства от Пловдвска област. По-рано тази седмица стотици жители на региона бяха подпомогнати с хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Инициативата е на организацията "Ангели за България", които финансират кампанията, а партньори са доброволците от Подай ръка / Заедно за по-добро бъдеще, благодарение на които продуктите успяват да стигнат до нуждаещите се. Десетки нашенци се включиха в дарителската кампания, която продължи няколко седмици, за да бъдат закупени възможно най-много продукти.
 
Както вече разказахме, от март месец насам Стела Иванова и четири доброволки от чужбина събират средства, за да подпомогнат хора в нужда у нас. Целта на организацията е българи в чужбина да подадат ръка на българите у нас. А последователите на добрата кауза са вече хиляди, от всички континенти. 
 
Акцията, която се проведе през изминалата седмица край Пловдив, е една от най-големите, организирани досега. Само за два дни "ангелите" влязоха в домовете и сърцата на 151 семейства от областния град, селата Манолско конаре, Граф Игнатиево, Строево, Царацово, Цалапица, Кадиево, Брестовица, Първенец, Дедово, Ситово, Марково, Браниполе и Брестник. Един от пакетите пък е изпратен на самотна майка с малко дете от град Пазарджик.
 
"Успяхме да достигнем до най - крайните селца в района, които се намират високо в планината, като успяхме да се докоснем до личните истории на стотици български семейства! Видяхме много доброта и почит към възрастта на хората, както и това, че историята на всяко село, е уважавана, помнена и разказвана с гордост", споделят ентусиастите от "Подай ръка", които разнесоха продуктите по домовете на хората. Те са предимно възрастни, самотноживеещи хора или самотни родители, които изпитват финансови затруднения. 
 
За да се стигне до благородните инициативи, момичетата от "Ангели за България" подбират внимателно кампаниите, които да подпомогнат и да проверят всеки един сигнал за нуждаещ се човек. Те са разпределили ролите си в организацията и работят в пълен синхрон. Кремена, Шина и Диди работят върху разпространението на кампаниите, Милена изготвя отчетите, а Стела проучва и подбира различни каузи. Държат да поддържат контакт с всеки, който е допринесъл за каузата им. А за нея вече са чували наши сънародници в Европа, Америка и дори Австралия. 

Членовете на общността са вече над 4 000. Всеки месец те даряват малка сума, а впоследствие парите се разпределят между няколко най-много каузи. Дарителите имат възможност да изберат за коя кампания или кауза да отидат средствата им, които се отчитат до стотинка. 

Повечето от тях откликват и с радост даряват средства. Единици са тези, които отказват да допринесат, защото "България им е обърнала гръб".

Ангели за България! Емигранти по цял свят подават ръка на сънародници в нужда

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина