Завинаги заедно! Възрастна двойка от Хисарско отпразнува 75 години брак

Автор: Plovdiv Now 9458
Завинаги заедно! Възрастна двойка от Хисарско отпразнува 75 години брак

75 години семеен живот честваха преди дни Ивана и Танчо Табакови от пловдивското Старо Железаре. Съпрузите отбелязаха личния си празник в Деня на християнското семейство. Преди обед в църквата „Света Богородица“ по повод Въведение Богородично бе отслужена празнина света литургия, а след това кметът Илия Тонов покани семейство Табакови на празник в читалището.

95-годишната баба Ивана и съпругът й Танчо Табаков, който е на 93 години, дойдоха придружавани от дъщеря си. Макар да наближат по едно столетие и двамата са в добро здраве и посрещнаха поздравленията на своите съселяни с радост и удовлетворение, пише dir.bg. За тях местната фолклорна група изпълни няколко песни, а кметът на Старо Железаре им подари икона на Света Богородица, която да огрява и пази дома им.

Жителите на Старо Железаре поздравиха по случай празника и най-младото семейство в селото. 30-годишните Румяна и Радослав Инджебазови, подписали брак преди две години, които вече имат дъщеричка. Семейството живее в родното си село и дава пример на по-младите от тях да тачат традициите и да останат в Старо Железаре, да помагат то да се развива.

Кметът Илия Тонов подари и на тях икона на Божията майка с пожелание да закриля семейството, а те да бъдат пример за младежите от селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина