Заповед на кмета на Хисаря: Какви са конкретните нови мерки в общината?

Автор: Plovdiv Now 16172
Заповед на кмета на Хисаря: Какви са конкретните нови мерки в общината?

Нова заповед издаде кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева, съобразена с разпорежданията на министъра на здравеопазването. Ето какви са конкретните мерки в Хисарско:

Затварят се всички пенсионерски клубове и дневни центрове за възрастни на територията на община Хисаря.

Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 ч. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

На всички пазари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Забранява се разполагането на сергии и продажбата на стоки на ул. „Аугуста“, ул. „Чаталджа“ и ул. „Васил Левски“. Продажбата на стоки се извършва само на регламентираните за това места.

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 ч. и 10.00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст. Управителите на хранителни магазини и аптеки следва да създадат необходимата за това организация.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м.

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

Ползването на общинските бани се извършва като не се допускат повече от 5 човека едновременно и за не повече от 1 час.

Преустановява се водоподаването на водопиен павилион „Момина сълза“ и водопиен павилион намиращ се на ул. „Петрович“ за съботните и неделните дни.

Заповедта е в сила от 12.11.2020 г. до 30.11.2020 г.

Източник: Община Хисаря

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина