Забавно лято за децата в Хисаря започна, заниманията са безплатни, ето програмата

Автор: Plovdiv Now 5035
Забавно лято за децата в Хисаря започна, заниманията са безплатни, ето програмата

“Забавно лято в Хисаря 2021” започна.

Поканени са всички деца и младежи в училищна възраст да се включат. Заниманията по интереси в седемте дейности ще са напълно безплатни и ще се водят от педагози, психолози, възпитатели и общественици, канят от Общината.

Участието в дейностите благоприятства придобиване и разширяване на социалния опит на децата, усвояване от тях на модели на поведение и ценностно отношение към различни аспекти на обществения живот и заобикалящия ги свят.

Запазвайки успешните модели и доказани практики, екипът на Община Хисаря продължава да доразвива и надгражда работната си карта, така че водещите цели да са в хармония с международните и европейски концепции и стандарти в името на общата кауза- да защитим най-добрия интерес на децата. Община Хисаря продължава да организира дейности през свободното им време, обединявайки усилията между институции и организации в името на децата.

Целите, които са поставени, са:

Да бъде осигурано творческо пространство на децата, в което да ги отдалечим от продължителното прекарано време пред екраните на компютрите и телефоните.

Да се насърчават творческите способности на децата, да стимулираме младите хора да общуват позитивно, да влагат толерантност, честност, уважение, внимание към околните.

Да бъде ангажирано вниманието, както на децата в риск, така и на такива, които са будни и предпочитат пълноценно да организират ежедневието си през ваканцията.

Дейностите ще се водят при спазване на всички противоепидемични мерки.

Програмата ще се провежда в периода от 12. 07. 2021г. до 27.08.2021г.

Ето и направленията, по интереси:

„Млад библиотекар“– занимания с книги и дейност в библиотеката.

„Институциите и ние“– запознаване с институциите в града и тяхната дейност /Полиция, Общинска администрация-отдели, Общински съвет, МКБППМН, Дирекция „Социално подпомагане“, Център за обществена подкрепа, Археологически музей, Туристически информационен център и др./

„ Спорт на колела“– учатниците ще бъдат запознати с безопасното управление на велосипед, скейтборт, ролери и други. Обиколка с велосипеди.

„Танцувай с мен“– Различни стилове танци /кънтри, регетон, латино, хип-хоп, к-поп и др. -практика и теория.

„Игри на 90-те“.

„Спортувай с мен“– тенис на маса, волейбол, баскетбол, стрелба с лък, FlyBall, Зумба и други спортни игри.

„Среща с интересни личности“.

Участието на деца под 14г. възраст ще бъде възможно след подписана от родител Декларация за информирано съгласие, на място, всеки работен ден от 18 до 19.30ч. в Младежкото пространство „Арт Мания“ на стадион „Крепост“ град Хисаря.

Ето и програмата по часове в приложения плакат:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина