Важна информация за собствениците на специализирана техника и механизация в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 9785
Важна информация за собствениците на специализирана техника и механизация в Хисаря

Важна информация съобщиха от Община Хисаря, касаеща собственици и управители на фирми притежаващи специализирана техника и механизация. Става дума за багери, фадроми, самосвали, трактори, автобуси, микробуси и други.

Съгласно Закона за защита при бедствия, кметът може да привлича юридически и физически лица за предоставяне на помощ в съответствие с възможностите им. Помощта се изразява в предоставянето на специализирана техника, с която разполагат, за оказване на съдействие на Общината при възникване на бедствие на нейна територия - земетресение, наводнение, големи пожари и други, както и за справяне с последиците от него чрез спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

За целта собствениците/управителите на фирми и физически лица, които разполагат с техника подписват с Кмета на Общината предварително споразумение, с приложен списък на техниката, която могат да предоставят.

Собствениците/управителите на фирми и физически лица, които разполагат със специализирана техника и механизация, и могат да я предоставят и окажат помощ на Общината при възникнало бедствие, да се обадят за информация на мобилен телефон 0888390955 – Нено Жутев, Служител по сигурността на Общината или да изпратят имейл на [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина