Вълчан Петров с коледна изложба за ценителите в родния си град Хисаря

Автор: Plovdiv Now 6520
Вълчан Петров с коледна изложба за ценителите в родния си град Хисаря

Коледна изложба ще представи художникът Вълчан Петров за ценителите в Хисаря. Експозицията ще бъде на разположение на публиката в Туристическия център в града, а откриването е на 13 декември от 17,30 часа.

Художникът разкрива душата си в картините и неслучайно изложбата е озаглавена "Душата ми" - художникът представя емблематични сюжети от митологията, християнството и богатия си душевен мир, умело вплетени в дърворезба, керамика и живопис.

Роден е на 18 май 1947 г. в Хисаря. През 1966 г. завършва Художествената гимназия в София. Завършва монументално-декоративна живопис във ВИИИ „Николай Павлович“ в София при проф. Мито Гановски и проф. Георги Богданов. През 1979 г. става член на СБХ и IAA. Преподавател е бил по рисуване в Художествената гимназия в Пловдив (1980 – 1984), директор е на Пловдивската художествена галерия (1984 – 1993). От 1993 г. е художник на свободна практика.

Работи предимно композиции с особен маниер на интерпретиране на старата българска икона и теми от митологията, създава стенописи, мозайки, сграфита.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина