Ученици в Хисаря се учат как да се пазят от трафика на хора, първите лекции започнаха

Автор: Plovdiv Now 6642
Ученици в Хисаря се учат как да се пазят от трафика на хора, първите лекции започнаха

В училищата на община Хисаря стартираха Първите обучения по темата "Трафик на хора" за тази учебна годината стартираха сред младежите в община Хисаря. Първи бяха 11 и 12 клас от СУ "Христо Смирненски".

Обученията ще продължат и в 8, 9 и 10 класове по метода "Връстници обучават връстници". Темата ще бъде представена от обучен екип младежи от Младежки клуб "Иноватор". Ще се използват иновативни методи на преподаване.

Целта на кампанията е да се насочи вниманието на подрастващите каква информация публикуват те самите в социалните мрежи и как тя може да им навреди. 

Не са редки случаите, когато невинно публикуване на снимки води до неприятни и опасни последици. На срещите ще се обсъждат и предизвикателните пози, облеклата на малолетните и непълнолетни.  Ще се говори за това какви дрехи е добре да се носят в училище, както и по много други въпроси, които засягат тийнейджърите.

Партньори на кампанията са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Детска педагогическа стая при РУ - Хисаря. 

Източник и снимка: Младежки клуб "Иноватор"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина