Трима кандидати се борят за “Родопи“, задават се балотажи в Подбалкана

Автор: Plovdiv Now 7349
Трима кандидати се борят за “Родопи“, задават се балотажи в Подбалкана

Оспорвана е битката за кметове на общини в Пловдивско. По всяка вероятност в много от населените места ще се проведе втори тур на местните избори. Кандидатите за кмет на община "Родопи" Пламен Спасов от ГЕРБ, Георги Цанков от Обединени земеделци и Павел Михайлов от БСП за България са с много близки резултати. По всяка вероятност в общината ще има балотаж, сочат данните към момента.

Битката за Сопот най-вероятно ще се води между настоящия кмет Деян Дойнов и кандидата на ГЕРБ Георги Григоров. Наш репортер се свърза с ОИК за официална информация, но към момента обявяването на прогнозни резултати е невъзможно, тъй като обработените бюлетини са твърде малко. Подобна е ситуацията и в населените места от съседната община Карлово. По предварителна информация най-вероятният кмет на град Калофер е досегашният градоначалник Румен Калоянов. 

Балотаж вероятно ще има и в Хисаря. Според информацията бившата градоначалничка Пенка Ганева от ГЕРБ ще се изправи срещу кандидатката на БСП Ива Вълчева. Настоящият кмет на община Съединение Атанас Балкански също се е запътил към втори тур. Към момента обаче броят на преброените бюлетини не позволява изнасянето на окончателни резултати. 

Очаквайте подробности!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина