Талантливи деца и младежи от цялата страна ще мерят сили в конкурса “Петнадесет лалета“ в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 4231
Талантливи деца и младежи от цялата страна ще мерят сили в конкурса “Петнадесет лалета“ в Хисаря

VIII Национален конкурс с международно участие "Петнадесет лалета" ще се проведе на 14 и 15 август на Летен Театър Хисаря. Началото е в 17.30 часа.

Конкурсът има за цел да даде поле за изява на талантливи деца и младежи, които да общуват на универсалния език на музиката. Състезателният характер на събитието гарантира високо изпълнителско майсторство и стремеж към непрекъснато развитие на артистичните и вокалните им заложби.

Участниците се разпределят в пет възрастови групи. Няма горна възрастова граница. Младежкият конкурс „Петнадесет лалета“ включва следните категории: Индивидуални изпълнители, Вокални дуети и вокални терцети(триа) и Вокални формации.

Конкурсът се провежда в три направления:

„С песните на Мими и Развигор“ (първа песен – от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов, втора песен – по избор)

„Петнадесет лалета“ (първа песен – от български автор, втора – по избор)

„Ние и песента” (за нов аранжимент на песен от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов)

 Първото издание на конкурса се проведе на 1, 2 и 3 май 2013 година. Всяка година през двете сцени на НЧ ”Иван Вазов” преминават между 400 и 500 изпълнители, мнозина от тях – познати лица от телевизионните музикални формати.

Журито, председателствано от обичаната Мими Иванова, присъжда Grand Prix, първа, втора и трета награда във всяко от направленията. Всяка възрастова група има отделно класиране, а най-добрият получава Голямата награда на групата. Националният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета” е включен в Културния календар на Министерство на културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина