Строги мерки въвеждат в Хисарско заради вирусите

Автор: Plovdiv Now 26065
Строги мерки въвеждат в Хисарско заради вирусите

Строги мерки се въвеждат в Хисарско във връзкас новия епидемичен подем на грипа и острите респираторни заболявания и в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план.

Със своя заповед кметът на община Хисаря въвежда следните засилени превантивни мерки във всички населени места:

- Да се въведе дезинфекционен режим във всички детски градини, училища, медицински центрове, болници за рехабилитация, учреждения.

- Всички физически и юридически лица да оказват съдействие и помощ на здравните служители и на органите, свързани с дейността по овладяване на епидемиологичната обстановка.

- Всички училища, детски градини и административни сгради на територията на община Хисаря да въведат незабавно пропускателен филтър, снабден с необходимите съоръжения и дезинфектанти и да се засили дезинфекцията минимум 4 пъти дневно.

- Да се преустановят всички масови мероприятия, включително спортни и културни /читалищни салони, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито/ на територията на община Хисаря.

- Всички пенсионерски клубове и дневни центрове за стари хора на територията на общината да преустановят дейността си за неопределен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина