Спецакция в Хисаря и 10 села в региона

Автор: Plovdiv Now 760
Спецакция в Хисаря и 10 села в региона

Спецакция на полицията се е провела в Хисаря и 10 села в региона. Униформени са нахлули в населените места рано тази сутрин.  Проверени са 5 адреса, 2 заложни къщи и игрална зала, 96 автомобила,  119 лица, 4 от които представляващи интерес за полицията.

Два акта са съставени и 2 протокола от НАП, след проверка на 11 търговски обекта.  За нарушения на пътните правила са издадени 3 акта и 23 глоби с фиш.

Превантивната акция е насочена срещу пресичане на всички видове престъпления, включително и свързани с политическите права на гражданите. Такава се проведе днес в Пловдив, в ромските махали.

Контролът обхваща незаконното притежание и разпространение на наркотични вещества, акцизни стоки и артикули на защитени търговски марки; спазване на изискванията за придобиване и съхранение на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска дейност.

 Работи се и по отношение на придобита информация за извършени кражби, грабежи и други закононарушения. Активно се проверява вероятността за купуване и продаване на гласове на предстоящите избори. Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност.

До 16.30 ч. в пловдивския квартал „Шекер махала“ са спрени 179 коли, снета е самоличността на 195 лица, от които 48 с криминалистични регистрации.

Посетени са 7 частни адреси и 8 търговски обекта, в които  данъчни инспектори са съставили 3 акта и 2 констативни протокола за документирани нередности. Както медията ни съобщи, по-рано образувани са две досъдебни производства и предварителна проверка, като е уведомена прокуратурата

Полицейските действия на терен продължават през цялото денонощие, подобни акции са планирани до приключване на изборния процес на 27 октомври.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина