Собствениците на СПА-комплекси и хотели в Хисаря искат спешно помощ от държавата

Автор: Plovdiv Now 15066
Собствениците на СПА-комплекси и хотели в Хисаря искат спешно помощ от държавата

Собствениците на СПА-комплекси и хотели в Хисаря поискаха подкрепата на държавата и местната власт, за да се справят с финансовата криза след извънредното положение. Поради липсата на приходи и общината е пред финансов колапс, пише karlovopress.com.

Повечето от спа хотелите в курорта все още не са отворили поради липса на резервации и клиенти. 

Николай Крушовски - управител на СПА-комплекс в Хисаря: Ще има все още рестрикции и големи държави като Русия, Англия, където има страхотни проблеми с пътуванията най-вероятно няма да могат да пътуват до България, така че нека да обърнем на спа туризма, който може да понесе, голяма част от тежестта на туризма в България.
 
Маргарита Куковска - хотелиер: При нас кризата продължава, дори е по-силна в момента, защото много заведения отварят, те имат работна ръка, трябва вече да плащат и заплати, обаче нямат никакви приходи.
 
Кметът на община Хисаря посочи, че бизнесът вече е поискал финансови облекчения от местната власт. "Но ако ние отменим данък сгради и такса смет на целия туристически бизнес в града, това значи общината изобщо да не може да се справи с положението, защото основно доходите ни са от този бизнес", казва инж. Пенка Ганева. Общината е поискала половин милион лева безвъзмездна помощ от държавния бюджет за справяне с кризата. 
 
От министерството на туризма посочиха за БНТ, че мярката предоставяне на ваучерите за хората от първа линия предстои да бъде финализирана като законово решение, но ваучерите ще бъдат за туристически услуги не само за Черноморието, но и за други места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина