Съдът остави в ареста кравар от Хисаря заради кражба и заплаха за убийство с нож

Автор: Plovdiv Now 12731
Съдът остави в ареста кравар от Хисаря заради кражба и заплаха за убийство с нож

42-годишен пастир се сдоби с обвинение заради кражба, последвала със заплахи. Престъплението е станало в края на септември в Хисаря.

Обвиняемият и жена му разхождали крави край града. Съпругата му продавала мляко, като един от клиентите й не бил местен, но често посещавал курортния град. Последния бил в Хисаря и решил да се изкъпе в един от изворите. Докато бил във водата, при него отишъл 42-годишният пастир. Краварът извадил нож и поискал от мъжът 50 лева. „Давай 50 лева. Дължиш пари. Вземал си мляко, без да плащаш. Сега ще те заколя. Тук никой няма да те чуе”, казал пастира, а къпещият се мъж изпаднал в паника. Той си дал всички вещи на мъжа с ножа и заявил, че е без пари.

Обвиняемият отново се приближил с ножа, насочил го към сърцето му и поискал пари. Той държал в едната си ръка и белезници, като заплашил пострадалия, че ще го върже с тях и ако не му даде пари, ще му отреже главата и ще я хвърли в реката.

Потърпевшият отговорил, че не носи пари и показал вещите си. Пастирът пребъркал джобовете на панталона му и оттам взел ключодържател с четири ключа. След това се отдалечил и предупредил пострадалия да стои на мястото и да не мърда. По-късно е бил подаден сигнал на тел. 112, а крадецът заловен.  По време на обиска, у краваря били открити ножа, белезниците и откраднатите ключове.

Спрямо пастирът е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.  Скоро, той ще се изправи пред магистратите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина