Събират опасни отпадъци от домакинствата, мобилен пунк идва в Хисарско

Автор: Plovdiv Now 4428
Събират опасни отпадъци от домакинствата, мобилен пунк идва в Хисарско

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще посети населени места в община Хисаря през следващата седмица. 

Акцията е на общините Хисаря и Съединение, които организират Система за разделно събиране и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата – безплатно за жителите.

Жителите ще имат възможност да се освободят от основните групи опасни отпадъци от домовете си - живачни термометри и ампули, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Мобилният пункт ще бъде на 18 ноември от 9,00 до 12,30 часа в Хисаря, до товарната рампа, в същия ден от 13,00 до 16,30 часа - в село Старо Железаре, пред кметството.

Кампанията продължава и на 19 ноември, когато от 9,00 до 10,30 часа пунктът ще бъде на разполоение на жителите на село Паничери, на улица "Георги Димитров" №47, пред кметството.

В село Старосел пунктът ще пристигне в 11,00 часа на 19 ноември и ще остане до 14,00 часа. Ще бъде позициониран на улица "Пионерска" №2, отново пред кметството.

Село Красново е последната спирка от графика на мобилния пункт в Хисарско. Там жителите ще могат да се освободят от опасните отпадъци отново на 19 ноември, но от 14,30 до 16,30 часа, на улица 1-ва, пред кметството.

"Ако във вашата аптечка има стар живачен термометър и по невнимание го счупите, възможно най-бързо поръсете със сяра на прах мястото, внимателно съберете капчиците живак в стъклено шишенце и го затворете. Запомнете! Най-токсични са парите на живака. Периодично преглеждайте и отделяйте лекарствата, които са с изтекъл срок на годност. На техните опаковки няма поставени символи на опасност, но не употребявайте стари лекарства. Те са опасни за вашето здраве! Предайте ги в Мобилния събирателен пункт!", призовават организаторите на кампанията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина