С тържествен ритуал откриха бюст-паметник на Левски в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 5966
С тържествен ритуал откриха бюст-паметник на Левски в Хисаря
С тържествен ритуал с участието на Военния духов оркестър и почетен караул от състава на 1 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана бригада беше открит Бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря днес.
На тържествената церемония по откриване на паметника присъстваха: кметът на Община Хисаря – инж. Пенка Ганева, народният представител от квотата на ПП "ГЕРБ" – г-н Младен Шишков, народният представител от квотата на ПП "Продължаваме Промяната" – г-н Росен Костурков, кметът на Община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет Хисаря – инж. Найден Павлов, заместник-командирът по логистичното осигуряване на 61 механизирана бригада – полковник Тодор Манчев, жители и гости на град Хисаря.
Слово в памет на най-славната и героична личност в българската история - Апостола произнесоха г-жа Пенка Ганева и д-р Емил Кабаиванов.
На колене присъстващите почетоха паметта на Дякона Левски, а в знак на признателност към живота и делото му бяха поднесени венци от командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кмета на Община Хисаря, председателя на Общинския съвет в града, както и цветя от родолюбивите гости на тържествената церемония.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина