С пъстра програма отбелязаха годишнината от рождението на Ботев в Красново

Автор: Plovdiv Now 7372
С пъстра програма отбелязаха годишнината от рождението на Ботев в Красново

Вчера бе почетена и 175-годишнината от рождението на големия български революционер и поет Христо Ботев, роден на 6 януари 1848 година. Училището в село Красново, носител на името на националния герой, с удоволствие прие поканата на кмета на Старосел Матея Гудев за участие в празничната церемония.

След традиционния ритуал по изваждане на Богоявленския кръст и тържествените думи на Гудев и общинския кмет инж. Пенка Ганева, дойде ред на ДТС при ОбУ“Христо Ботев“, село Красново, пише Подбалкански новинар.

Те представиха пъстра програма, с която накараха всички да се усмихнат. Част от децата рецитираха строфи от известното стихотворение на Христо Ботев – „На прощаване“, а за пореден път малката Ваня зарадва своите слушатели с песен. Както винаги, програмата им завърши с няколкото танца и разбира се с традиционно българско хоро за всички присъстващи на празника в селото.

Благодарим за поканата на кмета Гудев да бъдем част от този ден, както и на децата за тяхното представяне и на техния ръководител Борислав Умурски, който е неотлъчно до тях във всеки един повод и празник, споделя директорът на ОбУ„Христо Ботев“, с. Красново Йонка Марковска.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина