Родители в Хисаря възразяват срещу кетъринга в детските заведения, пуснаха подписка

Автор: Plovdiv Now 10646
Родители в Хисаря възразяват срещу кетъринга в детските заведения, пуснаха подписка

Родители в община Хисаря не са съгласни с последното решение на Общинския съвет, а именно - детските градини, училищата и социалният патронаж да минат към кетъринг фирма. Недоволството е споделено във фейсбук групата "Проблеми - гр. Хисаря", където е обявен и старт на подписка срещу това решение.

"Уважаеми съграждани, ако някой от вас не е съгласен, може да остави своя подпис пред фризьоркия салон на покрития пазар и на павилиончето за кафе и фреш на центъра", пишат в социалната мрежа инициаторите.

Родителите са разтревожени от решението на местния парламент, защото доставката на храна от външна фирма крие доста рискове, особено в сегашната епидемиологична обстановка. До храната ще се докосват в пъти повече хора - доставчици на продуктите, готвачи, служители, които ще я пакетират, както и такива, които ще я транспортират до детските заведения.

Възниква и въпросът за качеството на използваните продукти, както и на каква крайна цена ще стига приготвената храна до децата и ще бъде ли топла или претоплена.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина