Райски зелени места за отдих и спорт ще радват малки и големи в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 9038
Райски зелени места за отдих и спорт ще радват малки и големи в Хисаря

Община Хисаря е получила одобрение за финансирането на три проектни предложения по национална кампания „Чиста околна среда – 2019г.” на тема „Обичам природата  – и аз участвам”.

Проектните предложения са с наименования – „Рай за малки и големи в зелено пространство между булевард „Христо Ботел“ и улица „Вела Пеева“ в кв. 60, град Хисаря”, „Кът за отдих около НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1927 г." в град Хисаря”  и  „Един кът за отдих и спорт сред красива и чиста природа в село Беловица, община Хисаря”.

По проект „Рай за малки и големи в зелено пространство между булевард „Христо Ботев“ и улица „Вела Пеева“ в кв. 60, град Хисаря” е предвидено да се изгради зона за отдих за възрастни и деца, която включва беседка, кошчета за разделно събиране на отпадъци, засаждане на жив плет, както и облагородяване и озеленяване на района около зоната за отдих. Проектът е на стойност 6 650.33 лв.

По проект „Кът за отдих около НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1927 г." в град Хисаря”  е предвидено да се изгради зона за отдих за възрастни и деца, която включва беседка, пейки, кошчета за разделно събиране на отпадъци, пързалка, засаждане на жив плет, както и облагородяване и озеленяване на района около зоната за отдих. Проектът е на стойност 8 023.90 лв.

По проект „Един кът за отдих и спорт сред красива и чиста природа в село Беловица, община Хисаря” е предвидено да се оформи зелена площ с подходяща тревна настилка, спортна площадка с фитнес уреди на открито. Ще се изгради беседка и цветна ограда за съществуваща детска площадка. Ще се засадят декоративни храсти и цветя, ще се оформи цветна фигура. Проектът е на стойност 9 999.00 лв.

Дейностите по проектите ще стартират през месец юли 2019 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина