Препълна зала, стотици учители и ученици в Хисаря на празничния 24 май

Автор: Plovdiv Now 8778
Препълна зала, стотици учители и ученици в Хисаря на празничния 24 май

Препълнена зала на читалище „Иван Вазов“ в Хисаря. Стотици ученици, учители-бивши и настоящи, дейци на образованието и културата, почетоха светите братя Кирил и Методий, деня на българската писменост, на българските букви и на духовността, видя ПБ Новинар.

Тази година празничната програма беше поднесена от трите училища в Хисаря-СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Климент Охридски“. Учениците се представиха с чудесни изпълнения и стихове и песни, посветени на 24 май.

В приветствието си кметът на общината инж. Пенка Ганева се обърна към учителите и всички просветители, благодари им за неуморната грижа и търпение да проповядват книжовността и припомни делото на просветителите в нашата история. Тя пожела здраве, сили, дръзновение и светлина по пътя на науката.

Преди празничната програма в читалището денят започна с шествие от паметника на Лейди Странгфорд, по главната улица на Хисаря и стигна до „Иван Вазов“. Гордо се вееха знамената на Република България и на училищата. Портретите на братята Кирил и Методий и малки национални флагчета носеха в ръцете си децата.

Шествието бе съпровождано от духовия оркестър на 61 Стрямска бригада Карлово. Случайни минувачи спираха, аплодираха децата и учителите и го поздравяваха с най-българския празник!

     

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина