Полицията проверява нощни заведения, при акцията са съставени 23 акта

Автор: Plovdiv Now 4719
Полицията проверява нощни заведения, при акцията са съставени 23 акта

Полицията провери спазват ли се противоепидемичните мерки в нощните заведения на територията на районното управление в Хисаря, след като най-нетърпеливите за забава напълниха нощните клубове в курорта Отговорни ли са собствениците на питейни заведения и техните посетители, след като нощният живот се завърна с пълна сила- това провериха служителите на Специализираните полицейски сили и РЗИ. За времето от 02.00 ч. до 03.30 ч. на 26.07.2020 г. са проверени 187 лица, работещи и посетители в нощен клуб "АДИКТ" в гр. Хисаря.

10 акта са съставени по чл. 8 ал. 3 от Закона за закрила на детето - посетителите са били без придружител на обществено място след 22.00ч. Служител на частна охранителна фирма е санкциониран за неносене на лична идентификационна карта. Глобени по Закона за българските лични документи са 4 от посетителите. 7 броя са актовете за устоновяване на административно нарушение по чл. 56 Ал 1 от Закона за здравето,който забранява тютюнопушене в закрити обществени места. Два са съставените констативни протоколи за извършени проверки по Закона за здравето- а именно неспазване на препоръчителния допустим брой посетители с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Час и половина по- късно е извършена проверка и в денс-клуб "ЦЕНТРАЛ" , който се намира в село Калояново. В хода на работа служители на Специализираните полицейски сили са проверили 37 лица. Съставен е един акт по чл. 16, ал.2 от Закона за защита от шума в околната среда. Две са констатираните нарушения по Закона за здравето. В хода на акцията са съставени 23 акта, като проверените лица са 224 лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина