Патронажна грижа+ предоставят на възрастни и хора с увреждания в община Хисаря

Автор: Plovdiv Now 5700
Патронажна грижа+ предоставят на възрастни и хора с увреждания в община Хисаря

Община Хисаря изпълнява проект „Патронажна грижа +”  като подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Общата стойност на проекта е 257 026,42 лв., а продължителността му е 14 месеца.

Започна на 14.06.2021 г. и ще продължи до 14.08.2022 г.

Изпълняват се две дейности :

– Патронажна грижа – предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от COVID-19. Услугите ще се предоставят в рамките на 12 месеца и ще обхванат 45 лица от община Хисаря. Това ще са  хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност за самообслужване живущи на територията на община Хисаря. Лица над 54г., други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с  COVID-19 . Предвидено е да се привлекат експерти, които ще предоставят психологическа, социална и здравна подкрепа.

 Превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности,  коятоще се осъществи посредством извършване на следните дейности: осигуряване на лични предпазни средства на персонала в социалните услуги; въвеждане на мерки за дезинфекция на сградния фонд на социалните услуги, делегирани от държавата дейности; тестване на персонала и на потребителите на социалните услуги, делегирани от държавата дейности за COVID-19;  осигуряване на компютърна техника с цел адаптиране и приспособяване на средата на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в контекста на въведените ограничения в резултат от епидемичната обстановка и осигуряване на възможности за тяхното предоставяне дистанционно (онлайн консултиране). Предвидено е назначаването на помощен персонал – 5 бр. хигиенисти,  на 8 ч. работен ден, които да извършват дезинфекция и почистване на помещенията и други спомагателни дейности, свързани с епидемиологичната обстановка в социалните услуги ДДД.

Община Хисаря, изпълнявайки този проект, ще осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина