Отпускат парична стипендия на талантливи деца от Хисаря, дават почетен знак на заслужил гражданин

Автор: Plovdiv Now 5321
Отпускат парична стипендия на талантливи деца от Хисаря, дават почетен знак на заслужил гражданин

Важни решения гласуваха вчера общинските съветници на редовната сесия в Хисаря. Всички приеха единодушно на музикалния педагог Иван Димов да бъде присъден почетният знак на Общината. Той от години работи и обучава талантливи деца, които са спечелили много национални и международни конкурси, пише ПБ Новинар.

След поредица спорове местният парламент отказа да продаде баня „Банчето“ в Миромир. Друга важна точка, която гласуваха, е на талантливите деца на община Хисаря да бъде отпусната парична стипендия в размер на една минимална работна заплата.

Съветниците решиха Община Хисаря да кандидатства по Марка 9 – „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата Натура 2000 чрез подхода ВОМР“ от Стратегията на МИГ Хисаря.

Местният парламент реши още да одобри Кандидатстване на община Хисаря по Мярка 10 „Достъп до заетост на икономически неактивни и безработни лица и инвестиции в повишаване квалификацията на заетите лица на територията на МИГ Хисаря“. Приоритетна ос: Достъп до заетост на икономически неактивни и безрааботни лица по Програма за Развитие на човешките ресурси.

Беше приета и утвърдена училищната мрежа и бяха утвърдени паралелките под норматив и маломерните паралелки в училищата на Община Хисаря за учебната 2020-2021 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина