Огнената стихия, бушувала в горския фонд край хисарските села снощи, е нанесла големи щети. Това съобщават от пловдивската пожарна. Вероятната причина за пожара е човешка небрежност. Припомняме, че близо 12 часа 6 екипа огнеборци от местната районна служба се бореха да овладеят ситуацията в близост до селата Паничери, Красново, Долна Махала, Кръстевич и Сухозем. Впоследствие на помощ се притекоха и пожарникари от Карлово и Пловдив.

За съжаление, огънят е унищожил 272 декара горски фонд край Паничери, от които 170 дка борова гора, 50 дка широколистна гора и 52 дка поляни; 300 декара лозя и изоставени сливови градини и 600 лесонепригодни площи; 800 декара стърнище с неприбрана слама и кравеферма

Разстоянията между огнищата на отделните пожари са повече от 100 км едно от друго, посочват от пожарната. Огнеборците били активно подпомогнати от служители на Държавно горско стопанство "Хисаря".  Кметицата на курортния град Пенка Ганева също оказала подкрепа при работата на терен, като организирала помощ от доброволци от общината и осигури храна и вода в по-късните часове на деня.

"Напрежението в Оперативен център на Пловдивската пожарна също бе огромно, като непрекъснато се налагаше предислоциране на екипи от едно към друго местопроизшествие. По време на развихрите се пожари, лумна огън в кравеферма на територията на село Долна Махала. Въпреки бързата намеса на огнеборците, по- голяма част от двуетажната сграда, както и две животни бяха погълнати от огъня", съобщават от РДПБЗН-Пловдив.

Оттам апелират към висока социална отговорност:

Не палете стърнища, за да разчиствате земеделски земи- това е забранено и се носи съответна администратинво наказателна отговорност. Ако не бъде пресечен на време огънят бързо се пренася към съседни ниви, сгради и горски територии, а нетипично високите за сезона температури, съчетани с поривите на вятъра, допринасят за изключително бързото разпространение на пожар.