Одобриха културни проекти на музеи, сред тях в Карлово, Хисаря, Перущица, Асеновград и Пловдив

Автор: Plovdiv Now 17138
Одобриха културни проекти на музеи, сред тях в Карлово, Хисаря, Перущица, Асеновград и Пловдив

Министерство на културата обяви класираните проекти, които получават финансиране по обявената конкурсна сесия на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“.

Един от първите обявени е проектът "По стъпките на Апостола" на Национален музей "Васил Левски" в Карлово.

Класиран е и Историческият музей в Карлово за проект за разширяване на образователна програма достъпна в дигитална среда "Възрожденското училище разказва. Учи се и се забавлявай".

Сред одобрените е и Регионален археологически музей в Пловдив за проект за образователна инициатива.

Класирани са още:

Проект на Градската художестване галерия в Пловдив - Опазване на движимото културно наследство (съхранение на фонд Графика и фонд Приложно изкуство).

Регионален природонаучен музей в Пловдив с проекта "Устойчиво съхранение на движимото културно наследство, подобряване, популяризиране и разширяване на експозиционните пространства".

Исторически музей - Асеновград за проекта "Издаване на представителен каталог, футляр "Асеновград през обектива на Крум Савов" и "Известия на Исторически музей - Асеновград" ІІ том.

Археологически музей - Хисаря за проекта "Пилигрим - Светите места на Хисаря. Пътуване с добавена реалност".

Исторически музей - Перущица за проекта "Популяризиране на културното наследство и дейността на Исторически музей - Перущица".

Общински институт "Старинен Пловдив" за проекта "Платната на Златю Бояджиев и Димитър Киров оживяват чрез дигиталните технологии".

Регионален етнографски музей в Пловдив за проекта "Обогатяване на постоянната експозиция на Регионален етнографски музей - Пловдив с интерактивни елементи".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина