Обвиниха църква в Хисаря в пропаганда

Автор: Plovdiv Now 13357
Обвиниха църква в Хисаря в пропаганда

Военният конфликт между Русия и Украйна не оставя никой безразличен. Поради това постоянно сме нащрек за политическа пропаганда и ревностно браним своята позиция. Това даде и повод църквата „Успение Богородично” в Хисарския квартал Момина баня да стане обект на критика от читател на TrafficNews.

„Искам да изкажа възмущението си от това, което видях днес. На почивка сме в град Хисаря и разхождайки се в един от кварталите им - кв. Момина баня, се натъкнах на необичайна за мен гледка. На църквата има изрисувано украинското знаме. Това нормално ли е? Църквата не е ли място, което трябва да запази неутралност? Защо досега не са нарисували българското знаме или друго - на Иран, на Ирак? Защо трябва да опетняват църквата? Кой носи отговорност за това деяние? Надявам се чрез вас да се обърне внимание и да се потърси отговорност на тези, които са сторили това”, коментира възмутен читател.

Репортер на медията ни се свърза с отец  Димитър от въпросната църква, който категорично отрече да има връзка между цветовете на знамето на Украйна и тези на вратата на храма.

„Тези цветове са така от години, още от времето на свещеник Тодор Тодоров, който вече е покойник. И украинец имаме между поповете, и дори той не ги е асоциирал с флага на Украйна. Това е чиста случайност, на мен изобщо не ми е направило впечатление”, сподели той пред TrafficNews.

Отец Димитър коментира още, че много руснаци посещават църквата и дори те не са забелязали нещо нередно в цветовете на вратата. Той добави, че тъй като боята е такава от години и в храма са свикнали с нея, никой не е обърнал внимание, че може да се сметне за изразяване на позиция.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина