Обсъждат поемане на дългосрочен дълг за ремонт на Момина баня-стара в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 8193
Обсъждат поемане на дългосрочен дълг за ремонт на Момина баня-стара в Хисаря

Община Хисаря кани местната общност и всички обществени организации и юридически лица от oбщината да участват в публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг, финансиран от „Фонд за развитие на местното самоуправление в България – ФЛАГ”. 

Средствата ще се използват за проект „Комплекс „Момина баня“ – реконструкция и ремонт на сградата на Момина баня-стара“.

Обсъждането ще се проведе в заседателната зала на общината, на 10.02.2021 година, от 10.30 часа до 17,00 часа. Тогава ще се проведат и публичните дебати по проекта на бюджета за 2021.

Стойност – до 5 000 000 (пет милиона) лева;

Начин на финансиране – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем;

Начин на обезпечаване – Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Хисаря.

Във връзка с въведените ограничителни мерки с цел овладяване разпространението на COVID-19 и поради обявена извънредна епидемична обстановка в страната към настоящия момент, съгласно Решение № 355 на МС от 25.11.2020 г. и заповед на министъра на здравеопазването за въведени временни противоепидемични мерки, публичното обсъждане ще протече при спазване на следните мерки и изисквания:

- На входа на залата ще бъде осигурен пропускателен режим и дезинфектанти.

- Няма да се допуска струпване на хора  Спазване на дистанция от 1,5 м.

- Задължително е използването на лични предпазни средства /маски, ръкавици и др./

- В залата ще бъдат допускани до 10 лица

- Всички въпроси, мнения и предложения ще бъдат ограничени в рамките на 3 минути. Материалите по проекта можете да намерите на сайта на община Хисаря и на таблото за обяви в сградата на общинска администрация – Хисаря.

Заинтересованите лица могат да депозират своите предложения и становища в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общинска администрация гр. Хисаря – всеки работен ден от 08,00 до 12,00 и от 13,00 до 17,00 часа или на електронен адрес: [email protected]

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина