Областният управител обяви частично бедствено положение в Хисаря и Калояново

Автор: Plovdiv Now 3458
Областният управител обяви частично бедствено положение в Хисаря и Калояново

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева със своя заповед обяви бедствено положение на част от територията на областта.  Мярката се въвежда с цел да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  - Сърнегор и Отец Паисиево.

В документа се определят и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на съответните общини, Областна администрация , ОД на МВР, РД ПБЗН и центъра за спешна медицинска помощ.

Екипите на  единната спасителна система са мобилизирани и работят на денонощен режим до овладяването на обстановката и пълното ликвидиране на пожарите.

Бедственото положение е в сила за срок от 7 дни.

Припомняме, че днес общо четири големи пожара бушуват едновременно в района на Средна гора. Засегнатите места са Сърнегор, Отец Паисиево, Песнопой и Михилци.

Между Михилци и Песнопой гори борова гора. Мястото е Чукорлийски баир - труднодостъпна месност.

В Песнопой горят житен блок, храсти и гора. В Отец Паисиево – Сърнегор към момента няма вода.

Сектор СОД са позиционирани на един от язовирите, за да водоснабдява пожарните автомобили.

Фронта на пожарите е голям, съобщиха от пресцентъра на пожарната. Ангажиран е свободен състав от службите на дирекцията, както и доброволци от Доброволно формирование "Пловдив 112"  и Доброволно Формирование Хисар. В гасенето се включи и Ми 17 от Авиобаза Крумово, които за пореден път се отзовават на помощ в критична ситуация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина