Нови детски площадки предвиждат навсякъде в Хисарско

Автор: Plovdiv Now 17984
Нови детски площадки предвиждат навсякъде в Хисарско

Започва изграждането на детски площадки във всички населени места в Хисаря. Монтирането на детските съоръжения ще бъде в центъра на града, както и в трите квартала „Веригово“, „Момина баня“ и „Миромир и в останалите 11 села.

Нови площадки ще има и в някои детски градини. Съоръженията ще се финансират по няколко проекта.

"Децата имат нужда от детски съоръжения в цялата община. Към момента има само една единствена площадка в централната част на Хисаря, която отговаря на изискванията. Проектите трябва да бъдат окончателно осъществени до края на 2020-та година", казва инж.Пенка Ганева.
 
Площадките ще бъдат с изградена основа, с покритие, което е по изискванията наредбата за детските съоръжения, ще има и ограда, която да предпазва децата. Тази в центъра на Хисаря ще бъде по проект на общината по Оперативна програма „Околна среда“.
 
Детски площадки ще има и в кварталите „Веригово“ и „Миромир“. За тях общината очаква финансиране по Постановление на Министерския съвет. "Затова сме кандидатствали пред Министерството на финансите", казва Ганева и допълва, че общината ще привлича средства за изграждане на детски площадки по проект на Местна инициативна група „Хисаря“, а за някои от обектите ще вложи и собствени средства.
 
Източник: karlovopress.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина