Нова акция за дрога в училищата в Пловдивско! Арести в Хисаря и Раковски

Автор: Plovdiv Now 78832
Нова акция за дрога в училищата в Пловдивско! Арести в Хисаря и Раковски

Седем души са арестувани при нова акция на пловдивската полиция по линия на употреба и разпространение на дрога около учебните заведения в Пловдив и областта.

Само за ден МВР-Пловдив са образували 5 бързи производства за употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици.

В ученици от 15 до 19-годишна възраст, възпитаници на няколко пловдивски училища, са открити марихуана и амфетамин. Полицейските служители от Шесто РУ пък са арестували трима за разпространение на наркотици сред подрастващите в близост до няколко училища в района. 

В Раковски е образувано бързо производство за разпространение на наркотици срещу 15-годишен младеж, в който полицаите са намерили дози, а в последствие негови непълнолетни клиенти са потвърдили, че разпространява дрога. В Хисаря за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества са задържани 2 водачи. Един от проверените е шофирал след употреба на 2,70 промила алкохол. 

"Припомняме, че в случаите, когато бъдат установени непълнолетни лица, носещи в себе си наркотични вещества, незабавно се извършва доклад на компетентната прокуратура и след като родителите бъдат уведомени, с децата започват работа инспектори от Детска педагогическа стая и криминална полиция", посочиха от МВР. 

Настоящите резултати са част от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

В рамките на акцията полицейските служители са проверили 84 учебни заведения в областта. Обходени в близост до тях са и 20 места на открито, на които подрастващите се събират. По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 1 400 лица и над 700 автомобила, като в резултат на проверките са съставени 50 АУАН за различни по вид нарушения по закона за движение по пътищата и закона за българските лични документи.

Работата по всеки от случаите продължава под наблюдение на съответната прокуратура.

Припомняме, че при последната акция само преди дни бяха хваната ученици от елитни гимназии в Пловдив с различни количества дрога. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина