Нов храм градят в Красновски бани

Автор: Plovdiv Now 7563
Нов храм градят в Красновски бани

Параклис „Свети Мина“ се изгражда в хисарското село Красновски бани. След 15 години ходене по мъките, мечтата на Койчо Богоев и хората в селото да имат своя обител, е на път да се сбъдне. Досега в Красновски бани не е имало храм, където миряните да влязат, да запалят свещичка и да се помолят. Единственият помощник на Богоев е съселянинът му Кръстьо Котов. Няколко съседи се включват също от време навреме в строежа на новия параклис, предаде pbnovini.com.

Първият проект за параклиса бил дарение, но бил изгубен от институциите. Проектът на сегашния параклис е дарение от хисарския бизнесмен Атанас Куковски, а земеделската кооперация, която Куковски управлява, е и един от основните дарители за храма. Помагат и строителният предприемач Найден Павлов, друг бизнесмен, който дарил тухлите, различни хора с малки суми.

„За нас всяка помощ, дори от 5 лева, е важна“, казва Богоев. До момента е събрал сумата от около 1000 лева, но за довършването на грубия строеж са необходими 10 хиляди. Всяка помощ за богоугодното дело, което лично е благословил митрополит Николай, е добре дошло. „Само една душа да се обърне към вярата, пак ще е голямо постижение“, казва още Койчо Богоев.

Публикуваме и банковата сметка и телефона на Койчо Богоев с призив всеки, който има възможност, да помогне параклисът да бъде завършен.

Банка ДСК
IBAN BG59STSA93000013761388
Титуляр по сметката: Койчо Ненков Богоев
Тел: 0878513950

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина