НАП спря продажбата на спа хотела в Хисаря, собственост на голяма пловдивска империя

Автор: Виктория Петрова 1250
НАП спря продажбата на спа хотела в Хисаря, собственост на голяма пловдивска империя

Големият строително-инвестиционен конгломерат "Сиенит", който беше изправен под угрозата да загуби по-голямата част от спа хотела си "С comfort" в Хисаря, е платил дълговете си в последния момент. Така уелнес комплексът остава тяхна собственост и ще продължи да функционира без сътресения.

Припомняме, че само преди дни от Националната агенция по приходите пуснаха на тайни търгове над половината апартаменти и студиа в спа хотел "С comfort" в Хисаря. Причината да се стигне до процедура по продажбата им са огромните данъци, натрупани от собственика на сградата - пловдивската империя "Сиенит". 

Въпреки че хотелът се управлява от "Форего Пропърти Мениджмънт" ЕООД, той попада в активите на "Сиенит инвест" ООД. Според информацията на Приходната агенция дружеството е имало над 350 хиляди лева неизплатените дългове. През 2017 заради множество запори от банки, контрагенти по изпълнителни дела и данъчни неуредици, "Сиенит инвест" ООД е преобразувана на акционерно дружество със същото име, ала част от имотите остават запорирани в дружеството с ограничена отговорност. 

В началото на 2019 година от НАП пускат на търг 9 от 15 от обектите в хотела с квадратура от 40 до 65 кв.м. и първоначална тръгжна цена варира между 44 хил. и 80 хил. лева. Тогава "Сиенит" реагират незабавно и започват да плащат на траншове дължимите суми. До следващият риск за собствеността се стига, след като внасянето на сумите е преустановено през лятото. Данъчните отново стартират процедура за продажба на имуществото с цел в държавната хазна да влязат сумите по борчовете. 

Днес обаче е стартирана спасителна мисия за хотела, като "Сиенит инвест" са изплатили и последната вноска, с която изчистват дълговете към НАП поне на това дружество от конгломерата. Запорът върху имотите ще бъде свален и сградата ще продължи да изпълнява нормално функциите си на хотел.  

Това беше и най-голямото притеснение на десетки семейства, които са направили предварителни резервации за почивка в комплекса с минерална вода. Справка показа, че хотелът е сериозно натоварен за предстоящият край на летния и началото на есенния сезон. Така евентуалният сценарий за фактическо разпродаване и дори тръжна процедура щеше да създаде огромни неприятности за фирмата, която го менажира, предвид че продажбите изискват и огледи на апартаментите от потенциалните купувачи. 

Предвид новите обстоятелства от "Форего Пропърти Мениджмънт" ЕООД обявиха, че работата на хотела не е била и няма да бъде нарушена. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина