Над 64 000 туристи се възползваха от лечебните води в Хисаря, българите преобладават

Автор: Plovdiv Now 6603
Над 64 000 туристи се възползваха от лечебните води в Хисаря, българите преобладават
Общо 145 са сертифицираните балнео, СПА, уелнес и таласоотерапевтични центрове в страната. Очаква се тяхната бройка да нараства, съобщи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при участието си в седмия антикризисен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
 
Тази усложнена пандемична обстановка на световно ниво ни показва колко е важно запазването на здравето и превантивно лечение, коментира заместник-министърът. И допълни, че именно тук България, с нейните висококачествени балнео, СПА, уелнес и медикал продукти, има много предимства.
 
Тя цитира данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), които показват, че независимо от пандемията от COVID-19,  интерес към СПА и балнео туризъм има и в момента. Според статистиката пренощувалите туристи в местата за настаняване от началото на 2020 г. до 30 август 2020 г. в община Велинград са над 141 хил. В същия период отседналите в Хисаря са повече от 64 хил., в Сандански над 40 хил., в Павел Баня повече от 25 хил., в Девин надвишават 19 хил., а в Сапарева баня - 14 хил. Традиционно българите са над 90% от всички посетители. 
 
По време на дискусията представителите на бизнеса поставиха въпроса за разработване на ваучери за здравна превенция, както и възможността сертифицираните медикъл и СПА хотели да бъдат допуснати до програмите за рехабилитация на НОИ.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина