Над 100 състезатели в зрелищна надпревара по мотокрос в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 13566
Над 100 състезатели в зрелищна надпревара по мотокрос в Хисаря

Голямо спортно събитие – Мотокрос купа „България“, ще се проведе край Хисаря на 8 и 9 октомври. Сили на мотополигона над кв. Момина баня ще мерят над 100-120 състезатели, съобщиха за ПБ Новинар организаторите – председателят на ОбС Хисаря Инж. Найден Павлов и председателят на Мотоциклетен спортен клуб „Хисаря“ Боян Илинов.

В събота, на 8 октомври, събитието ще започне в 10.30 часа и ще продължи до 17 часа. В неделя тренировките на състезателите започват от 8 часа, като официалното откриване е в 10 часа, а официалното награждаване ще бъде в 16 часа. В неделя ще е кулминацията на състезанието.

Мотокрос купа „България” (МХ КУПА БЪЛГАРИЯ) представлява серия от състезания  (осем на брой) по мотокрос, които не са част от Републиканския шампионат по мотокрос организиран ежегодно от БФ Мотоциклетизъм.

Доброто представяне на това събитие като организатори обещава още в следващия сезон 2023 инж. Павлов и местния мотоклуб „Хисаря“ да бъдат домакини на Републикански Шампионат по мотокрос.

Мотополигонът край Хисаря е с площ 120 дка, а почвата е песъчлива, което е благоприятно за дисциплината мотокрос. Трасето е аткрактивно, предлагащо интересни предизвикателства и за професионалисти, и за начинаещи.

Очаква се на това първо по рода си мащабно събитие в Хисаря да дойдат хиляди зрители – любители на екстремните спортове. По този начин ще се развие и туризмът, тъй като курортният град разполага с множество хотели и добра леглова база. Освен всичко друго Мотокрос купа „България“ ще рекламира и популяризира още повече общината, ще спомогне за превръщането ѝ в емблема на този вид спорт, ще доразвие всички сфери на бизнеса и услугите. Най-младите ще имат ново място за спорт, от където ще черпят опит и емоции от по-възрастните.

Организаторите съобщават още, че мотополигонът разполага с четири трапеца, две ролетки, петнадесет много добри виражи и седем единични скокове.

Непосредствено в трасето се изгражда изкуствено езеро, което освен, че ще донесе красота и усещане за хармония с природата, ще осигури нужната вода за оросяване на съоръжението.
В следващия етап на развитие, на обща площ от 250 декара, е предвидено изграждането на:

– Трасе за „Freestyle”
– Мотокрос писта за деца
– Вело и байк парк

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина