Музеите в Хисаря и Асеновград се пребориха за финансиране за археологически проучвания и консервация

Автор: Plovdiv Now 5700
Музеите в Хисаря и Асеновград се пребориха за финансиране за археологически проучвания и консервация

Министерството на културата обяви резултатите от проведена сесия за предоставяне на целева финансова подкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация за 2020 година. Одобрените проекти ще си разпределят общата сума от 1 940 000 лв.

Сред кандидатствалите и класиралите се за финансиране са Археологическият музей в Хисаря и Историческият музей в Асеновград.

Проектът за проучване и консервация на Римски императорски терми от 2-3 век на музея в Хисаря се подпомага от Министерство на културата с 25 875,00 лв.

Историческият музей в Асеновград пък е кандидатствал за финансиране по проекта "Недеструктивно археологическо проучване на селище от 15-19 в. в м. Турско Конуш, с. Конуш и м. Джамията, с. Богданица" и за него са одобрени 13 500 лева.

Двата музея в Пловдивско се състезаваха с други 143 проекта от цялата страна. От тях, след проверка за административна допустимост, в класирането продължиха общо 140 проекта, от които са одобрени общо 106 проекта на обща стойност 1 940 000 лв.

 

   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина