Мобилни полицаи и пожарникари се срещат с хората край Хисаря, Раковски и Брезово

Автор: Plovdiv Now 8066
Мобилни полицаи и пожарникари се срещат с хората край Хисаря, Раковски и Брезово

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", заедно с  представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в началото на месец март започват срещи и прием на граждани в малките и отдалечени населените места в Пловдивска област.

На 19.03.2020 г. на територията на РУ – Хисар са сформирани два мобилни екипа: първият – в село Беловица, село Мало Крушево, село Кръстевич, а представители на втория ще посетят селата Долна махала, Черноземен и Ръжево.

На 26.03.2020 г. на територията на  РУ – Раковски първият мобилен екип ще бъде в с. Белозем, с. Чалъкови и Момино село. Вторият екип ще посети с. Тюркмен, с. Чоба, с. Дрангово.

Представителите на мобилния екип при посещението си в съответното населено място провеждат среща с неговия кмет, за да обсъдят проблеми от различно естество. На случаен принцип посещават жилища, местен магазин или питейно заведение, където разговарят с техните собственици за наболели проблеми. При срещи с възрастни хора в пенсионерските клубове се провежда информационна кампания с цел те да бъдат предпазени от телефонни измамници и им се припомня, да са бдителни и да не оставят жилищата си отключени и без надзор, за да  предотвратят престъпни посегателства. Служителите на областната дирекция се срещат и с директори на действащи учебни заведения в конкретното населено място, особено когато от тях има констатирани престъпни навици и прояви на ученици в поверените им училища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина