Младежкият конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ огласи Хисаря

Автор: Plovdiv Now 11742
Младежкият конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ огласи Хисаря
Младежкият конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ огласи спа столицата на Балканите – Хисаря.
 
Финалът на деветото издание на Националния младежки конкурс се проведе на живо и е част националния календар на Министерството на културата.
 
След проведения предварителен on-line кръг, журито допусна до присъствения II етап само най-добрите 92 индивидуални изпълнители, 14 дуета и триа и 16 вокални формации от 41 населени места на България, представители на 49 музикални школи.
 
Младите изпълнители в двете конкурсни вечери бяха оценявани от жури с доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.
 
Председател:
- Мими Иванова - една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни.
- Развигор Попов – музикант, композитор и аранжор. Създател на групите „Стакато“ и „Старт“. Автор на голяма част от песните, които прозвучаха в конкурсната програма.
- Надя Тончева– джаз, поп и рок изпълнител, музикален педагог и преподавател в НУМСИ "Христина Морфова"-гр. Стара Загора. Член на легендарната акапелна вокална формация „Траяна“. Участвала в съвместни проекти с най-големите джаз музиканти на България. Инициатор и създател на редица джаз фестивали и конкурси.
- Здравко Петров – музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор. Член на Съюза на българските композитори и Съюза на българските журналисти. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Старши музикален редактор в БНР, програма „Хоризонт“.
- Д-р Владимир Димов – поп и рок изпълнител, педагог. Един от най-разпознаваемите гласове в съвременната българска поп и рок музика. Преподавател по поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“.
- Петър Алексиев – музикант, композитор, аранжор и тон-режисьор. Четирикратен носител на наградата Grand Prix в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“ в конкурса „Петнадесет лалета“.
 
След двудневната оспорвана надпревара журито каза своята тежка дума.
- Grand prix в направление „Петнадесет лалета“ заслужи 18-годишната Гергана Узунова от гр.Сливен за изпълнението ѝ на песента „Creep“.
- Grand prix в направление „Мими, Развигор и приятели“ журито единодушно присъди на 15-годишната Борислава Гайкова от Хисаря, която се представи с песента „Искам тази нощ…“
- Grand prix в направление „Ние и песента“ за нов аранжимент на песен от репертоара на Мими Иванова и Развигор Попов заслужи младият, но много талантлив Георги Милтиядов за интерпретацията му на песента „Магазин за носталгия“.
- Наградата на кмета – заслужи бургаската вокална група „Морски песъчинки“ с художествен ръководител Милена Добрева.
- Наградата на сдружение „Петнадесет лалета“ заслужи Алекс Карабоев от Горна Оряховица.
- Наградата „Най-добър вокален педагог“ заслужи Румяна Иванова от Пловдив.
 
Източник: Национален конкурс с международно участие "Петнадесет лалета"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина