Млад мъж подпали къща на приятел в Хисарско заради любовна мъка

Автор: Ива Модова 18805
Млад мъж подпали къща на приятел в Хисарско заради любовна мъка

Мъж запали къщата на свой приятел в хисарското село Старо Железаре заради любовно разочарование.

Сашо Александров имал имал връзка с млада жена, но в края на 2017 година тя поискала да се разделят. За разбитото си сърце Сашо обвинил свой приятел, защото смятал, че той иска момичето за себе си. Отношенията между двамата се обтегнали. Близо година Сашо страдал за любимата си и не простил, съобщава trafficnews.bg.

Една нощ през юли 2018 година взел туба с нафта и се отправил към дома на приятеля си. Било полунощ, когато Сашо залял със запалителната течност дървената конструкция на покрива, в която спяло семейството.

Къщата, в която имало и деца, пламнала. Въпреки намесата на пожарникари, постройката била сериозно увредена. За щастие пострадали не е имало и семейството се разминало с уплах.

Според данни на прокуратурата щетите са на стойност над 42 хиляди лева.

Сашо Александров се изправи вчера пред съда с повдигнато обвинение за палежа, при който е имало опасност за живота на цяла фамилия. Пироманът бе доведен от затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода”.

Оказа се, че адвокатът му е в болница с диагноза COVID-19 и не може да поеме защитата. Това наложи отлагане на заседанието, което е първо по случая. В съдебна зала стана ясно, че Сашо изцяло е признал вината си. Той дори е готов на споразумение с държавното обвинение.

Александров отново ще застане пред съда в края на януари, когато ще научи и наказанието си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина