Минерална вода, легенди, макет на римски град - пет безплатни забавления ни чакат в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 10478
Минерална вода, легенди, макет на римски град - пет безплатни забавления ни чакат в Хисаря

Пет безплатни забавления за жителите и гостите на Хисаря предлагат Археологическият музей и Туристическият информационен център в града.

Всеизвестно е, че Хисаря е богата и на природни, и на археологически ресурси. Ето защо едно от безплатните предложения е минералната вода от пет различни извора - "Момина сълза", "Момина баня", "Стублата", "Момина баня - 2" и "Извора на младостта".

Следващото предложение за безплатно забавление е разходка покрай крепостната стена, където осезателно се долавя духът на античността, на отдавна отминала епоха.

Страхотна безплатна аткракция за малки и големи е макетът на Римския град, който безплатно може да се види в Туристическия център. Тук гостите могат да се информират за забележителности, за събития, да получат информационни материали.

Всеки петък и събота от 19,00 часа пък на Римските терми в парк "Момина сълза" любознателните могат да чуят, също безплатно, легенди за Хисаря.

Петото от безплатните забавления са екскурзоводски беседи в Археологическия музей, от които посетителите могат да се възползват всеки вторник и четвъртък от 16,00 часа. В този случаи желаещите трябва единствено да си закупят входни билети.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина