Мъж преби жена си в Хисаря, не искал тъстовете си на гости

Автор: Ива Модова 140077
Мъж преби жена си в Хисаря, не искал тъстовете си на гости

Мъж от Хисаря бе осъден на 1000 лева заради побой върху съпругата си. Грозната сцена се разиграла навръх Стефанов ден, когато мъжът имал имен ден.  

Семейството били сами. Около обяд домакинята сложила масата в дома им, нарязала мезета и сипала по едно питие. Преди да седне до половинката си на масата, тя го попитала дали иска да покани на гости родителите си. Той обаче се ядосал и попитал: “ За кво да ги каня”. В този момент той режел домашен суджук. Жена му посочила мезето и му напомнила, че  ако не били родителите й, хладилникът щял да бъде празен.

Това била последната капка в чашата на търпението на именика. Той станал и хвърлил суджука по съпругата си. Замерил я с чиниите и чашите, обърнал цялата маса на пода. В яростта си, мъжът хванал половинката си и започнал да я удря и блъска. Завел я в кухнята, където извадил всичкото месо от хладилника и го хвърлил на земята. Ударите продължили. В един момент жената се озовала на земята, а мъжът й продължавал да я бута и блъска.

Пострадалата успяла да избяга в спалнята. Тя повикала екип на полицията, позвънила за помощ и на баща си, който бил в Пазарджик.

След няколко минути на вратата се появили униформените. Жената разказала всичко, както и демонстрирала в какво състояние е семейното й жилище. Всичко било покрито с ъс счупени чинии, суджуци и стъкла от чаши.

Не след дълго пристигнал и тъстът. Той дори не прекрачил прага на апартамента. Хванал дъщеря си за ръка и потеглили към болницата.

В УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив пребитата съпруга била прегледана от специалисти, а след това преминала и пред съдебна медицина. Изготвен бил доклад, в който било описано, че на жената е причинена лека телесна повреда изразяваща се в контузии по лицето и крайниците.

С документите жената подала жалба в прокуратурата и съпругът й се сдобил с обвинение.

В Районен съд – Пловдив било започнато дело. Разпитани са били много свидетели, сред които и близките на съпрузите. Побойникът също дал показания, като до последно пред магистратите отричал вина.

В крайна сметка решението на съда бе различно от казаното от съпруга. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност и го наказаха с парична санкция. Мъжът е без криминални прояви, неосъждан и с добри характеристични данни. От инцидента не са били настъпили материални щети.

Районен съд присъди разходите за адвокат на жертвата на насилника й.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина