Мъртвопиян доктор лекува пациенти, опита да избяга от камерата ВИДЕО

Автор: Виктория Петрова 12686
Мъртвопиян доктор лекува пациенти, опита да избяга от камерата ВИДЕО

Алкохол поне 3 промила, неадекватност, абсолютна невъзможност за ясен и логичен диалог, камоли за изпълняване на лекарски задължения, отпращане на пациенти, криволичене, гонене с камерата на TrafficNews.bg -  всичко това беляза предиобяда на д-р Мирослав Павлов. Тази сутрин д-р Павлов, който редица пъти бе хващан подпийнал на работното си място в кабинет в Медицински център в Хисаря, беляза своеобразен рекорд.

"Имам право на избор. Пих бира, вие не можете да искате обяснения. Чао", това каза в своя защита д-р Павлов и обясни, че не иска да му вземат лекарските права, но няма и да даде проба за алкохол.

Днес общопрактикуващият медик е отишъл мъртвопиян на работа с близо 3 часа закъснение. Негови пациенти се обадиха в редакцията ни, за да сигнализират за буквално безпомощното му състояние, в което той не можел да изготви дори елементарна рецепта.

"Дойде мъртвопиян, едва се държеше на краката си. Говореше неразбираемо, а пред кабинета му вече се бяха насъбрали поне петима пациенти. По график трябва да започне работа в 8, а дойде след 10 часа, като не можеше да издаде какъвто и да е документ на пациентите. Това е недопустимо, не може повече така", това разказа гражданин пред наш репортер.

Предвид, че докторът бе разследван за пияно състояние в кабинета си преди около 5 месеца, наш екип направи проверка намясто. В 11:50 д-р Павлов тъкмо понечи да заключва кабинета си пред репортерите ни. Алкохолни пари се носиха на метри от него, докторът бе видимо неориентиран и поклащайки се ни съобщи да дойдем утре, тъй като ние поискахме да бъдем записани при него. Със сетни сили той се направи нескопосан опит да ни обясни, че процедурата е дълга и ще отнеме време, като ни припомни, че било 12:30 часа, а ние репликирахме, че очевидно не е съвсем наясно с времевите измерения. 

Всичко това бе записано с телефон на един от репортерите ни, като докторът бе толкова омаян от алкохола, че дори не разбра, че мнимите пациенти са репортери. Веднага след това ние разкрихме самоличността си и последва... гонка. 

Ето какво установи проверката на нашите репортери:

Над половин час докторът се опитваше да избяга от камертата, като направи редица опасни за живота му, предвид нестабилното му стъпване, финтове за целта. Той не успя да обясни защо е пиян, не съумя да разясни кога и колко е изпил, нито да даде обяснение на това как се преглеждат пациенти в такова състояние или пък се бие венозна инжекция. На камък удариха опитите ни да изясним защо си позволява системно да упражнява медицинска професия под въздействието на солидни дози алкохол и защо не спазва работното си време. Всъщност единственото, което някак си се измъкна от устата на д-р Павлов е че не е неадекватен и че може да изпълнява функциите си, заплаши с адвокат. Не пожела да даде медицинска проба за установяване на концентрацията на алкохол в кръвта. 

Нашият репортер започна да звъни на всички отговорни институции, които през 2018 година извършиха проверка, завършила с резултат "адекватен доктор, доволни пациенти", за да ги информира за състоянието на доктора. Под ударите на камера и угрозата на институционална проверка, докторът се добра до близък магазин в центъра на града, където се скри и не излезе повече от половин час.

Репортерът ни обаче влезе при доктора и го завари да води несвързани разговори, вероятно с адвокат или приятел, а при молба да се извини той категорично отказа. Минути по-късно обаче Павлов все пак промълви заветната дума "съжалявам", но не стана ясно за какво - дали, че подлага на огромен риск своите пациенти, дали за състоянието му, което хората в града описват като алкохолизъм.  

Хората в града споделят, че Павлов е добър диагностик, което му печели дългосрочни пациенти. Над 800 души се обслужват от джипито, което упражнява професията си под формата на едноличен търговец в медицинското заведение в Хисаря от дълги години. Съгражданите му твърдят, че той е перманентно в нетрезво състояние и дори отива на работа с торба, пълна с бутилки.

От НЗОК-Пловдив, РЗИ и Български лекарски съюз помолиха нашия репортер да подаде писмен сигнал, за да извършват нова проверка.

Дотогава вероятно и утре д-р Павлов ще лекува пациенти пиян, дано на никой да не му се наложи биене на инжекция. Така и не разбрахме колко са промилите алкохол в кръвта на медика, но със сигурност бяха в скалата за изтрезвителя.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина