Майки влязоха в Общинския съвет в Хисаря, не искат кетъринг за децата в градините

Автор: Plovdiv Now 11438
Майки влязоха в Общинския съвет в Хисаря, не искат кетъринг за децата в градините

Повече от 20 майки присъстваха на заседанието на Общинския съвет в Хисаря вчера. Те настояват да не се въвежда за децата в градините хранене от кетъринг фирма, съобщава ПБ Новинар.

Припомняме, че преди месец кметът инж. Пенка Ганева направи предложение да се мине на кетъринг, за да се спестят разходи от работни заплати на персонала, който готви в забавачките, както и от ток и вода. По този начин ще бъдат спестени годишно 80 000 лева, а местната власт ще завиши с 20% хранодена на малчуганите и ще им предоставя по-качествена храна.

Майките бяха категорични, че не желаят това. Младите жени представиха подписка, в която за 3 дни са се подписали над 1 000 души. Те настояват да бъде направена кухня-майка и там да се готви за малките.

Инж. Ганева многократно обясни, че преди всичко е обмисляно да се подобри качеството на храната на малчуганите, да се спестят разходи, но не за сметка на храната. Тя подчерта, че ще се срещне лично с всички групи в детските градини, ще даде възможност на майките да избират менюто на малчуганите, както и да контролират качеството на храната.

„Аз съм длъжна да спася общината, налага ми се да взимам несандартни решния, но ще се съобразя с вашето мнение и с вашите искания“, се обърна градоначалникът към недоволните.

Ганева предложи на майките да направят родителски съвет и лично да контролират с какво се хранят децата им. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина